Behandlinger

Massasje

Det er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. Massasje er en av de eldste helbredelsesmetodene. Så vidt vi vet, har alle kjente kulturer hatt ett ord for massasje. Gammel litteratur viser at det ble praktisert massasje blant annet i oldtidens Kina, Egypt, Persia, Hellas og Roma. De visste allerede da (det vi har begynt å skjønne nå) hvilken enorm virkning massasje har på helsen vår, både den kroppslige og mentale.

Gamle helsetradisjoner kombineres i dag med nye teknikker, og omhyggelig forskning viser at det virkelig er verdt å unne seg litt pleie i den ellers så stressfylte hverdagen.

Massasje kan forebygge og lindre en rekke lidelser og problemer som: stive muskler, spenninger, ryggsmerter, hodepine, stiv nakke, løperkne samt smerter i legg og fot.

Gjennom en grundig bearbeiding av musklene får man dem til å slappe av og mykes opp, samtidig som blodsirkulasjon til muskler, bindevev og ledd økes. Massasjen er både avstressende, og gir en deilig følelse av velvære. Den økte sirkulasjonen har også en gunstig effekt på huden og immunforsvaret. Massasjen tilpasses hver kundes behov.

Vi tilbyr blant annet:

Lymfemassasje:

Lymfe er en tregtflytende væskemengde (blodplasma) som tilfører cellene næring og fjerner slaggprodukter. Iblant kan lymfesirkulasjonen stoppe opp, og opphopningene kan lede til at cellene degenererer eller dør.
Behandlingsmetoden ble utarbeidet av Alexis Carrel ved starten på 1900-tallet og har senere blitt videreutviklet.

Lymfedrenasje er en manuell behandlingsmetode, der man anvender lette massasjerørelser som er pumpende, glidende eller trykkende i sirkel- eller spiralform for å drive lymfevæsken videre i rett retning. Gjennom å påvirke strømmen av lymfe kan skadelige emner fjernes raskere. Spesielt viktig anses det at overflødig eggehvite (et proteinemne) i cellemembranen føres bort, da denne binder væske slik at hevelser (ødem) oppstår.

Lymfedrenasjen påvirker også det autonome nervesystemet og virker smertestillende og avslappende. Lymfedrenasje kan utføres både som selvmassasje og som behandling av terapeut. Metoden anvendes ved bl.a. hudproblemer, idrettsskader, arr og acne.

Ryggmassasje:

Forskning viser at massasje gjør oss avslappet, reduserer stress og øker flere gunstige hormoner. Massasje kan minske smerter, senke blodtrykket og hjelpe mot lettere psykiske plager. Mennesker har massert hverandre i mange tusen år, og massasje har vært anbefalt i mange medisinske systemer.

Behandlingsmetoden omfatter naturligvis berøring, og dette påvirker det naturlige hormonet Oxytocin. Hormonet fremkaller tilfredshet, reduksjon av angst og følelser av ro og trygghet. Dette hormonet er derfor en viktig del av ryggmassasjen og effekten behandlingsmetoden har generelt.

Nakkemassasje:

Nakken er bindeleddet mellom kroppen og hodet og veldig mange spenninger setter seg nettopp her. Derfor kan en god nakkemassasje virkelig gjøre underverker. Som resultat kan etterpå ofte kan føle seg løsere og ledig i hele kroppen.

Fot & Leggmassasje:

Fotmassasje er ulike massasjeteknikker som benyttes til behandling av føtter og ben. Terapien bidrar til å løse opp anspent muskulatur og bedre sirkulasjon og lymfedrenasje. Mange massasjeteknikker fokuserer også på å stimulere nervepunktene under føttene.

Onkologi Massasje:

Onkologisk massasje er ikke alternativ terapi. Det er klientens beslutning, i diskusjon med spesialistene, hvilke behandlingsforløp for kreft de velger, og vi skal ikke være med på å prøve å påvirke den beslutningen.
Det vi kan gjøre er å tilby massasje av høy kvalitet til personen som går gjennom kreftreisen. 

Kroppsskanning med termografi

Som en av få klinikker tilbyr vi termografi-bilde. Vi bruker termografi for å få et visualisert beskrivelse av kroppens tilstand. Denne måten å diagnostisere kroppen på blir mer og mer vanlig innen medisin rundt om i verden.
I følge teorien til Mikhail Bazanov på VitaGeo-klinikken er kroppens overflate, huden, et speilbilde av tilstanden i kroppens indre.

Dry Needling

Dry Needling brukes for å behandle såkalte myofascielle triggerpunkter. Det vil si et hyperirritable punkt i muskel og senevev som karakteriseres av redusert lokal mikrosirkulasjon og oksygentransport til omkringliggende vev. Noe som kan gi opphav til utbredt stivhet, muskelsmerter og nedsatt funksjon. Dry Needling av et myofascielt triggerpunkt vil kunne framprovosere en lokal sammentrekning av muskelen, såkalt twitch, som er en ufrivillig refleks fra muskelen via ryggmargen der stramme bånd i muskelfibrene kontraheres. Den lokale sammentrekningen som ses i muskelen viser at nålen er riktig plassert i punktet. Det er viktig å informere pasienten om at stivhet kan oppstå i noen dager etter behandlingen.

Dynamic Taping

Dynamic Tape er ikke kinesiologi- eller sportstape, men er en meget elastisk tape, som strekker seg i alle retninger og har en sterk rekyl evne. Kort fortalt gir Dynamic Tape en sterk mekanisk redusering av belastning på skadet vev. Det baserer sitt kliniske resonnement på grundig undersøkelse sammen med kunnskap om anatomi og fysiologi for å finne ut av hvilke strukturer som er overbelastet.

Triggerpunktbehandling

Triggerpunktbehandling er en dyp behandlingsform som løser opp kroniske muskelspenninger, ømme og stive muskler ved hjelp av trykk. Triggerpunktene kjennetegnes ved at de stråler ut smerte, men slik at smerten oppleves andre steder på kroppen enn der hvor problemet egentlig sitter.

Utover selve smerten kan plagene som triggerpunktene forårsaker fornemmes som nummenhet, følelse av kulde, at du mister kraften, eller ved å oppleve ilinger.
Kombinert tøyning og massasje.

Årsaken kan være ensidig belastning over lenger tid, eventuelt påkjenninger der kroppen utsettes for plutselige rykk eller slag. Behandlingen går ut på å kombinere tøyninger og trykk med massasje. Triggerpunktet kan aktiveres dersom muskulaturen har vært spent gjennom lenger tid. Disse spenningene kan være forårsaket av statisk eller feil bruk av muskler. Eller gjennom en eller annen form for skade. 

Riktig behandling løser opp muskelspenningene og deaktiverer triggerpunktene.

Infrarød varmebehandling

Infrarøde varmebehandlingen avgir nær og medium infrarødt lys i et gunstig spekter (fra 500 til 2500 nm). Hovedspekteret er i det nær infrarøde området (700-1400 nm), som er noe av det mest gunstige lyset som kommer fra sola uten potensielt skadelig UV-lys. Nær infrarødt lys har vist seg å gi en rekke helsefordeler, og nye bruksområder oppdages stadig.

Infrarød lampe varmer opp det området som behandles og løser opp spenninger og blokkeringer.

I tillegg til varmen avgir lampen elektromagnetiske bølger som både lindrer smerter, reduserer betennelsestilstander og stimulerer stoffskiftet.

Bedriftsmassasje

Bedriftsmassasje gjør at den ansatte føler seg ivaretatt og verdsatt, noe som kan gi sterk bedriftstilhørighet.. Head 2 Toe Body Works hjelper i organisasjoner og bedrifter både med forebyggende og behandlende massasjeterapi.

Bedriftsmassasje – lønnsom behandling
Flere og flere arbeidsgivere tilbyr sine ansatte massasje på arbeidsplassen. Ensidig arbeidsstilling kan forårsake muskelspenninger hos arbeidstakerne.
Vi skal bl.a. se nærmere på hvilke plager som oppstår og hvordan de kan reduseres. Hvorfor ordningen er lønnsom for arbeidsgivere og årsaken til at nettopp denne behandlingsformen benyttes ute på bedrifter.

Kopping/Vakuumterapi

Kopping, også kalt kopping massasje og vakuumbehandling har som hovedmål å øke blodgjennomstrømningen i muskulaturen slik at kroppens eget helbredelsessystem aktiveres. Kopping benytter undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden og muskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter en skade. 

Fordelen med kopping massasje, er at dersom du for eksempel har en betennelse i muskulatur eller muskelfestene, kan vanlig massasje være svært smertefull. Man tåler dårlig at betent vev trykkes ned, men man tåler godt at vevet løftes opp ved hjelp av koppene.

Det finnes flere former for kopping. Dypvevsmassasje med vakuum er en av de nyere behandlingsformene som er en videreutvikling av kopping massasje.

Hot Stone Massasje

Hot Stone massasje (Hot Stone Massage) er en spesial-massasje hvor terapeuten bruker glatte, oppvarmede steiner på kroppen istedenfor hendene. Varmen fra steinene kan både ha en beroligende effekt, samt hjelpe til med å varme opp stive og ømme muskler. Dette gjør at terapeuten kan jobbe både dypere og raskere.
Org. nr: 921 846 886
apartmentpencilphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram